Sidor

söndag 7 juni 2009

Krämig pastasallad med kyckling och fetaost.

Ingredienser:
25 portioner.
500 g pasta, penne.
2 dl crème fraiche.
3 dl gräddfil.
1 st kyckling, stor och grillad. (500 g urbenat kött)
3 paket bacon, à 140 g.
1 st purjolök, liten.
2 st röda paprikor.
200 g fetaost.
1 tsk salt.
2 krm svartpeppar, nymald.
Pesto:
3 st vitlöksklyftor.
1 st basilika, i kruka.
50 g pinjenötter.
1 dl olivolja.
100 g parmesanost, finriven och färsk.
2 krm salt.
Servering:färska salladskott och oregano.


Gör så här:
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten och låt rinna av. Blanda med crème fraiche och gräddfil.

2. Pesto: Skala och pressa vitlöken. Mixa basilikablad och pinjenötter. Häll i olivoljan, blanda ner parmesanost och vitlök. Smaka av med salt. Blanda ner peston i pastan.

3. Bena ur och skär kycklingen i bitar. Skär bacon i bitar och stek det knaprigt i stekpannan. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.

4. Ansa och finstrimla purjolöken. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär osten i små tärningar. Blanda pastan med kyckling, bacon, purjolök, paprika, fetaost. Smaka av med salt och peppar. Garnera med salladskott och oregano.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar