Sidor

tisdag 16 juni 2009

Kyckling i kokos.

Det behöver inte alltid vara grillade kycklinglår i en picknickkorg. Bara man packat några tallrikar kan man servera den här kycklingen i kokossås tillsammans med kokt ris och sallad. Rätten är lika god varm som kall. Innan de tillagas skall kycklingfiléerna ligga i marinad minst 1 timme men gärna längre.


Ingredienser:

4 portioner
4 st kycklingfiléer
Marinad:
3 msk japansk soja
1 tsk mald koriander
1 st spansk peppar, finhackad
2 msk färsk ingefära, finhackad
1 tsk råsocker
1 st lime
1 msk pressad limesaft
Till stek- och kokning:
1 msk rapsolja
2 st knipplökar, finhackade
1 dl vatten
1 st hönsbuljontärning
1,6 dl kokosmjölk (mrs cheng)
0,5 knippe ev färsk koriander, finhackad
3,5 dl basmatiris, kokt.


Gör så här:
1. Lägg kycklingfiléerna i en skål eller en plastpåse och blanda dem med soja, koriander, finhackad spansk peppar, finhackad ingefära, socker och lime. Låt marinera i kylen minst 1 timme.

2. Ta upp kycklingfiléerna ur marinaden. Hetta upp olja i en gryta och stek filéerna runtom ca 2 min så de får lite färg. Lägg i lök och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och resten av marinaden och låt koka under lock ca 10 min. Ta upp filéerna ur såsen.

3. Tillsätt kokosmjölk och låt såsen koka ihop utan lock ca 5 min.Till picknick låter du kyckling och sås kallna. Skär sedan filéerna i skivor och lägg tillbaka dem i såsen. Kan serveras med kallt kokt ris eller sallad. Rätten är förstås lika god nylagad och varm med nykokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar