Sidor

lördag 20 juni 2009

Laxrullar med ostcreme.

Ca 36 bitar.
Ugnstmperatur 225*

Ingredienser:
1 pkt frysta smördegsplattor (425g)
200 g rökt lax i skivor.

Gorgozolacreme
1 dl lätt crème fraiche.
150 g ädelost eller västerbottenost.




Gör så här:
Tina smördegen ca 20 min. Lägg plattorna lite om lott på ena långsidan. Kavla ut till en stor rektangel (ca 30x50 cm). Blanda ost och créme fraoche till en slät massa. Bred den över degen. Fördela laxskivorna ovanpå. Rulla ihop rektangeln som en rulltårta. Skär i drygt 1,5 cm tjocka skivor och lägg på 2 plåtar med bakplåtspapper. Grädda i 10-12 minuter tills rullarna är gyllenbtuna. Servera som tilltugg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar