Sidor

onsdag 3 juni 2009

Ljummen risonisallad med kyckling och feta.

Risoni är pasta i risform. Salladen är också god att servera kall en varm sommardag. Ingredienser:2 portioner.
1 dl risoni.
5 dl hönsbuljong, av tärning.
2 st kycklingfiléer, (200 g).
2 tsk olja.
0,5 tsk salt.
0,5 krm svartpeppar.
0,5 st rödlök.
3 dl sallad, blandad.
50 g fetaost.
Sås:
1 dl yoghurt, mild.
0,5 st lime, rivet skal och pressad saft.
1 tsk honung.
0,5 krm salt.

Gör så här:
1.Koka risoni i buljongen ca 10 minuter. Häll av vätskan.


2. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olja i en stekpanna 4-5 minuter. Salta och peppra.


3. Skala och skiva löken och dela salladen i bitar. Rör ihopsåsen.


4. Lägg sallad på två tallrikar. Lägg på risoni och kyckling.


5. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar