Sidor

tisdag 2 juni 2009

Marinerade jordgubbar med mandelcrème.

Ingredienser
4 portioner
500 g små färska jordgubbar.
2 msk rå- eller strösocker.
2 msk lagrad balsamvinäger.
Mandelmascarpone:
50 g sötmandel.
250 g mascarponeost.
3 msk flytande honung.
1-2 droppar.bittermandelessens,

Gör så här
1 Strö socker och droppa balsamvinäger över jordgubbarna. Blanda försiktigt, täck över och låt dra 1 timme i rumstemperatur. Ställ eventuellt jordgubbarna i kylen en kort stund före servering.
2 Mandelmascarpone: Skålla, skala och rosta mandeln i en torr och het panna. Hacka mandeln grovt.
3 Blanda mandel och mascarpone och smaka av med honung och bittermandelessens. Servera crèmen tillsammans jordgubbarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar