Sidor

måndag 1 juni 2009

Thaikryddad squashsoppa.

Ingredienser
4 portioner 600 g
squash 1 st
lök, gul 2 st
vitlöksklyftor 1 msk
smör 7 dl
mjölk 2 st
hönsbuljongtärningar 1 dl
lätt crème fraiche, (kokbar)
1 tsk sambal oelek
Till serveringfärsk koriander eller persilja, grovt bröd
0,5 st strimlat skal av lime,
Gör så här
1. Skala och hacka lök och vitlök. Skär squash i skivor och sedan i bitar.2. Fräs lök och vitlök i smör i en gryta. Tillsätt squash, mjölk och buljongtärningar.3. Låt soppan koka med lock ca 10 minuter. Rör i crème fraiche och smaksätt med sambal oelek och eventuellt salt.Servera med färsk koriander och limeskal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar