Sidor

torsdag 11 juni 2009

Pinjeäppelkaka.

Ingredienser: 1 kaka.
125 g smör.
2,5 dl strösocker.
3 st ägg.
3 dl vetemjöl.
0,5 tsk bakpulver.
2 st äpple.
100 g mandelmassa.
0,5 dl pinjekärnor.
2 msk smör & ströbröd, till formen.
Tillbehör:
2 dl grädde, vispad.

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form. Smält smöret i en kastrull. Ta det från värmen. Rör i socker, ägg, vetemjöl och bakpulver. Bred ut smeten i formen.

2. Kärna ur och klyfta äpplena i tunna klyftor. Lägg dem i smeten. Grovriv mandelmassan. Strö över mandelmassa och pinjenötter. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Servera eventuellt med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar