Sidor

onsdag 3 juni 2009

Potatissallad med sparris och senapsdressing.

IngredienserPortioner: 10.
1 kg färskpotatis.
2 buntar grön sparris (ca 500 g).
2 knippen späda morötter (ca 500 g).
1 knippe salladslök.
1 dl hackad dill.
2 dl gräddfil.
2 msk dijonsenap.
1 msk skånsk senapsalt svartpeppar.

Gör så här:
1. Koka färskpotatisen och låt svalna.

2. Skala och koka sparris (3 minuter) och morötter (5 minuter) var för sig i saltat vatten. Kyl av i iskallt vatten. Då behåller grönsakerna färgen bättre.

3. Dela sparrisen och morötterna på längden. Låt rinna av på hushållspapper.

4. Strimla salladslöken. Blanda med sparris och morötter.

5. Hacka dillen grovt. Blanda med gräddfil, dijonsenap, skånsk senap, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.

6. Halvera potatisarna. Vänd ner dem och grönsakerna i dressingen och lägg på ett stort fat. Tillaga kycklingen och mixa crèmen i förväg. Vänd ihop vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar