Sidor

onsdag 8 juli 2009

Grillad regnbågslax med rostad vitlökscrème.

Ingredienser:Portioner: 4.
8 färska lökar med blastaluminiumfolie
3 msk olivolja
2 msk flytande honung
1 tsk timjan salt och peppar
3 vitlöksklyftor
2 dl lättcrème fraiche
2 msk hackad färsk eller fryst persilja
4 portionsbitar regnbågslax à ca 140 g.

Gör så här:
1. Tänd grillen.
2. Ansa och skär löken i skivor. Lägg löken på ett stort ark folie, ringla över 2 msk av olivoljan och honung. Strö över timjan och krydda med salt och peppar. Lägg paketet på grillen ca 20 minuter eller tills löken är mjuk.
3. Skala och finhacka vitlöken, fräs den i resten av olivoljan tills den får färg. Tillsätt crème fraiche och koka upp, smaksätt med salt och peppar. Rör ner persiljan.
4. Grilla regnbågslaxen 2-3 minuter på varje sida, smaksätt med salt och peppar.
5. Servera regnbågslaxen med lök, vitlökscrème och färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar