Sidor

fredag 17 juli 2009

Kaffebiten med chili.

INGREDIENSER
Antal bitar 12.
300,0 gram Mörk choklad (70-85%)
0,8 dl Havredryck
1,0 msk Kaffepulver
0,5 dl Sötmandel (hackad)
0,5 dl Hasselnötter (hackad)
0,5 dl Pekannötter (hackad)
1,0 msk Chilifrukt (röd, hackad)
0,5 dl Torkade aprikoser (hackat)

Smörpapper


Lägg smörpapper i en större form med låg kant.Grovhacka nötter och aprikoser.Finhacka chili.
Koka upp vatten till vattenbad. Ställ en rostfri bunke eller mindre kastrull i kastrullen.Dra ner värmen och låt vattnet sjuda.
Bryt chokladen i mindre bitar och lägg i.Rör om försiktigt medan chokladen smälter.Akta så att vatten inte kommer i bunken.
Rör ner havredryck, nötter, kaffepulver, chili och aprikoser när chokladen smält.
Blanda ordentligt. Häll ut i formen.Ställ i kyl i minst två timmar.
Bryt bitar före servering.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar