Sidor

onsdag 26 augusti 2009

Döbriach. (Radenthein i Österrike)

Döbriach är en by vid sjön Millstatt i samhället i Radenthein i Österrike delstaten Kärnten / EU.
Radenthein är en österrikisk kommun i distriktet Spittal an der Drau i delstaten Kärnten.
Radenthein är Gegendtal nordöstra Millstätter sjön vid foten av Nockberge.
Radenthein är uppdelat i sex lokala byar: Radenthein nämndes första gången 1177 som "villam Ratehtim cum capella" med en pastor Hartmann. De städer och Döbriach Kaning är en stiftelse som redan åtagit sig ungefär 1000 år sedan. Radenthein och dess omgivningar var en lång tid Millstatt kloster, där benediktinermunkar till 15 Jahrhundert wirkten. Century effekter.
Redan i slutet av medeltiden kan spåras på Radenthein en brytning. På platsen för dagens Magnesitwerke första hammare mill för järn-working var i drift från slutet av 18. Talet användes ugnar.
I angränsande Garnet Canyon Garnet stenar togs bort. Granater bröts vid Millstätter Alpe fram till 1914 i en ravin längs ån i Kaning Luckner dike.
1904, på den nordöstra sidan av Alperna Millstätter i Globatschbachtal, hittade magnesit.¨ Grundandet av den "österrikisk-amerikansk Magnesite Company (numera en del av RHI AG)) hade en fördubbling av befolkningen mellan 1900 och 1910 också resultera i en permanent befolkning. Den första regissören Emil Winter utnämndes år 1933 hedersmedborgare i samhället, finansierade han också den första poolen Raden theine.
Efter kommun år 1850 utgjorde 1921 Kaning knoppades av som sin egen lokala kyrka, 1973, de två kommuner, dock förenades igen. Undersökningen Radenthein marknaden staden den 1 December 1930. 1995 Radenthein har uppkommit på grund av dess nationella betydelse för staden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar