Sidor

lördag 29 augusti 2009

Köttbullar i gräddsås.

4 portioner (1 portion = 539 kcal)
Du behöver:
Köttbullar:
5 msk ströbröd
1,5 dl vatten
50 gram finhackad gul lök
400 gram mager nötfärs
2 msk torkade smulade kantareller (kan uteslutas)
0,5 dl lingonsylt
1 ägg
1 tsk salt
Peppar
1 msk margarin
Gräddsås:
2 dl kaffegrädde
2 dl vatten
1 msk vetemjöl
1,5 msk kalvfond
1 tsk balsamvinäger
Salt
1 kg potatis
250 gram cocktailtomater
Gör så här:
1. Blanda ströbröd och vatten i en bunke. Låt ströbrödet dra i 10 minuter.
2. Tillsätt lök, köttfärs, kantareller, lingonsylt, ägg, salt och peppar. Forma till köttbullar. Stek köttbullarna i margarin.
3. Blanda kaffegrädde, vatten och vetemjöl i en kastrull. Koka såsen under omrörning i 5 minuter. Smaksätt med kalvfond, balsamvinäger och salt.
4. Ät köttbullarna tillsammans med kokt, pressad potatis, gräddsås och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar