Sidor

onsdag 23 september 2009

Senapskyckling med ris.

IngredienserPortioner: 4
1/2 dl skurna örtkryddor, t ex timjan, oregano eller basilika
1 citron
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
600 g kycklinglårfilé
1 msk margarin eller smör
2 1/2 dl minimat
1/2 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 msk dijonsenap

Gör så här
1. Blanda örtkryddor med rivet citronskal från halva citronen, skalad hackad vitlök, salt och peppar. Vik ut kycklinglårfiléerna och fördela kryddblandningen i dem. Rulla ihop kycklinglårfiléerna och bryn dem i matfettet i en stekpanna.

2. Blanda minimat, vatten, kycklingfond och senap. Tillsätt det och koka under lock ca 10 minuter. Red ev. av såsen med majsstärkelse utrört med lite vatten.

3. Riv resten av citronskalet och strö över vid serveringen.

4. Servera med ris och tomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar