Sidor

torsdag 22 oktober 2009

Het-syrlig kycklingwok.

4 portioner
600 gram kycklingfilé
1 st syrligt äpple
1 st gul lök
2 tsk sambal oelekpasta
1 msk olivolja till stekning
1 tsk sesamolja
3 dl bulgur
Salsa
1 st mango
2 st tomater
1 st avokado
0,5 st citron
Tillagning
1. Koka bulgur i dubbla mängden lättsaltat vatten.
2. Tärna mango, avokado och tomater. Tillsätt lite olivolja, salt och peppar.
3. Skär filéerna i bitar. Skala och hacka lök. Stek.
4. Tärna äpple. Tillsätt sam­bal, sesamolja och äpple. Rör om och stek någon minut ytterligare tills kycklingen är genomstekt.
5. Lägg upp bulguren med salsa ovanpå och garnera kycklingen med persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar