Sidor

fredag 23 oktober 2009

Redditch. (England)

Redditch är en stad och administrativt distrikt i nordöstra Worcestershir, England, cirka 15 miles (24 km) söder om Birmingham. Stadsdelen hade en befolkning på 79.216 år 2005. I den 19: e talet blev internationellt centrum för nålen och fiskeredskap industrin och 90% av världens nålar tillverkades i staden och dess förorter. Under 1960-talet blev det en modell för modern ny stadsplanering. Den första registrerade nämna Redditch ( "Red-Dych", som tros vara en hänvisning till den röda leran från den närbelägna floden Arrow) är år 1348, det år då utbrottet av digerdöden. Under medeltiden blev ett centrum för nål-making och senare framstående industrier var fiskkrokar, fiskeredskap, motorcyklar och fjädrar, det senare särskilt genom Herbert Terry and Sons. Det utsågs en ny stad 1964 och folkmängden har ökat dramatiskt från 32.000 till cirka 77.000. Husprojekt såsom Church Hill, Matchborough, Winyates, Lodge Park och Woodrow skapades för att tillgodose den stora överspill från ett industriellt expanderande Birmingham. Redditch byggdes som ett "flaggskepp" stad med nya metoder och nya stadsplanering, alla större vägar i Redditch var bankas för att minska buller för nya bostadsområden och hela Redditch var anlagd.
By the 21st Century nål-making och annan traditionell industri har ersatts av moderna lätt industri och tjänster, med Redditch också fungera som en sovstad till Birmingham. Fordonsindustrin återförsäljaren Halfords och verkstadsindustrin jätte GKN båda har sina huvudkontor i Redditch. Tillverkare av ädel metall kontakter Samuel Taylor Ltd har fabriker i staden. Efter ombyggnad av flaggskeppet Kingfisher Shoppingcenter 2002 Redditch genomgår en ekonomisk och kulturell renässans.
Staden är hem för flera historiska platser. The National Needle museet och ruinerna av Bordesley Abbey ligger i Abbey Ward distriktet Redditch), och resterna av en medeltida omges av en vallgrav bosättning som kallades Moons Moat ligger inom kyrkan Hill gården.
Redditch framhävs i ett avsnitt rubrik i en ytterst Opartiska History of Britain av John O'Farrell.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar