Sidor

söndag 1 november 2009

Apelsincurry med quorn.

Ingredienser:
Portioner: 4
1 påse frysta quornbitar (300 g)
1 gul lök2 tsk curry
3 dl färskpressad apelsinjuice
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt (8%)
400 g frysta, tinade blandade grönsaker, t ex ärter/blomkål/brytbönor/morotrapsolja soja (kinesisk)
salt svartpeppar.

Gör så här:

1. Skala och finhacka löken. Fräs lök och curry försiktigt i 1 msk olja ca 3 minuter. Tillsätt quornbitarna och låt steka med 4–5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och koka i ca 5 minuter.

2. Rör ut mjölet i yoghurten och blanda i grytan.

3. Lägg ner grönsakerna och låt småkoka i 2–3 minuter.

4. Smaka av med 1 tsk soja, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Servera gärna med quinoa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar