Sidor

lördag 14 november 2009

Äppelplättar.

Plättar av amerikansk typ. Lika goda med äpplen som med bär.
ca 30 minuter
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk socker
1 st ägg, uppvispat
2,5 dl mjölk
2 msk smör, smält
2 msk äpple(n)
smör, till stekning.

Tillagning
ca 12 stycken
1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en skål. Vispa i ägg, mjölk och det smälta smöret.
2. Tvätta och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor.
3. Hetta upp en stekpanna. Lägg i en liten klick smör, låt den fräsa färdigt och häll genast i smet. Plättarna ska vara cirka 10 cm i diameter. Lägg en äppelskiva på varje plätt.
4. Vänd dem efter 2-3 minuter och stek dem 1 minut på andra sidan.
5. Lägg upp på värmda tallrikar, pudra över florsocker och ät genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar