Sidor

torsdag 26 november 2009

Chelmsford. (England)

Chelmsford är en stad i Essex i England. Den ligger 48,5 km från Charing Cross i London. Under Bondeupproret var Chelmsford sätet för Englands regering under en vecka. Staden har ca 110 000 invånare.

Chelmsford City Football Club är en engelsk fotbollsklubb i Chelmsford, Essex, England. Den bildades 1938 och hemmamatcherna spelas på Melbourne Stadium i Chelmsford. Smeknamnet är The Clarets.
Deras lokalkonkurrenter är Braintree Town, Thurrock och Grays Athletic. 1878 bildades den första fotbollsklubben i Chelmsford. Klubben som var en amatörklubb spelade från 1922 tills den lades ned 1938 sina matcher på New Writtle Street ground. Omedelbart efter det att amatörklubben lagt ned sin verksamhet bildades en professionell klubb, Chelmsford City som tog över planen, de valdes in i Southern Football League samma år som de bildades (1938) och spelade sedan i ligan ända till 2004. I samband med att The Football Association genomförde en omfattande omstrukturering av National League System (NLS) flyttades Chelmsford City till Isthmian League inför säsongen 2004-05.
Efter fyra säsonger i Isthmian Leagues Premier Division vann man säsongen 2007-08 titeln och avancerade därmed upp i Conference South.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar