Sidor

onsdag 13 januari 2010

Apelsinstekt kycklingfilé med kikärtsyoghurt.

Ingredienser
Portioner: 4
1 apelsin
4 kycklingfiléer
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 burk kokta kikärter
2 dl matyoghurt
2 skalade vitlöksklyftor
1 tsk spiskummin
citronsaft
couscous
kanel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Skiva apelsin.
3. Bryn kycklingfiléer i smör eller margarin, krydda med salt och peppar.
4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form, fördela apelsinskivorna över filéerna och sätt mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C
5. Häll av och skölj kikärter, mixa dem tillsammans med matyoghurt, skalade vitlöksklyftor, spiskummin. Smaksätt med salt, svartpeppar och lite citronsaft.
6. Servera kycklingen med kikärtsyoghurt och couscous smaksatt med lite kanel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar