Sidor

lördag 9 januari 2010

Cowboygryta.

Antal portioner 4
Ingredienser
500,0 gram Köttfärs (blandfärs)
300,0 gram Rökt fläsk
400,0 gram Kidneybönor (röda, burk)
400,0 gram Krossade tomater
3,0 styck Paprika (röd-gul-grön)
3,0 styck Jalapeño (färsk)
1,0 msk Strösocker
2,0 tsk Chilipulver
Salt & svartpeppar
Persilja till garnering
Matfett till stekning


Förbered: Ansa jalapeno och paprika (ta bort stjälk och vitt innanmäte). Skär i bitar.Finhacka persilja. Skär fläsket i tärningar.

Gryta: Hetta upp en stor stekpanna/gryta på medelhög värme. Lägg i fläsket och stek några minuter.

Tillsätt köttfärs och ev. lite extra matfett. Finfördela färsen med en trägaffel e.d. Stek i ytterligare några minuter under omröring tills fin färg.
Tillsätt bönor och krossade tomater. Tillsätt paprika, jalapeno och socker.Smaka av med chili, salt och peppar.Låt småkoka i cirka 30 minuter.
Lägg upp och strö hackad persilja över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar