Sidor

lördag 9 januari 2010

Evijärvi. (Västra Finland)

Evijärvi är en kommun i landskapet Södra Österbotten i Västra Finlands län. Evijärvi har cirka 2 935 invånare och har en yta på 390,96 km² av vilket 36,3 km² är vatten. Evijärvi är grundad 1867 och är numera också en utpräglad kommun för fritidsboende.

Evijärvi är enspråkigt finskt.
I kommunen finns byarna Ena (fi. Ina) och Kertusbyn (fi. Kerttua). Evijärvi är ett stort turistområde i skärningspunkten mellan tre provinser i östra Bottenhavet sjöområdet. Den Evijärvi sjön är ett paradis för sport-och fritidsfiskare. Det har funnits tillfällen att det mer som den mest överflödande i Europa sågs.

I Evijärvi du kan fiska med metspö, kasta spö, på isen eller med hjälp ljuslådor och visvork. Den största gädda som väger över 10 pounds. Rika fågelfauna kan ses från en vogelwacht till Evijärvi. Observatoriet ikunt du tittar på en "helt andra världar". Östra Bothnian Landskapet är lika många slätter och vackra bondgårdar, men det finns mer. En utmaning i vandring, längdskidor och dra erbjudandet myrar, berg och dalar.

Sjöar och floder i östra Bottenhavet landskapet och vattnet är alltid inom räckhåll. Bl.a. älven och kryssningar sjön erbjuder bra möjligheter. För dem som reser till en stad-away, erbjuder området möjligheter till shopping center Seinäjoki och andra städer aktiviteter. En betydande anrikning av resan är kultur och dialekt i regionen. Grunden för den östra Bottenhavet turistprodukter ligger ofta i renhet och tradition!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar