Sidor

tisdag 12 januari 2010

Glassfyllda citroner.

Ingredienser
4 port
4 stora citroner
2 äggulor
1 1/2 dl florsocker
2 msk citronsaft
2 dl vispgrädde.

Gör så här:

Skär av toppen, ca ¼, på citronerna. Gröp ur dem med en liten vass kniv och en liten sked. Vispa ihop äggulor, florsocker och citronsaft i en skål. Vispa grädden hårt och blanda ner äggsmeten. Skär citronerna så att de blir plana i änden och fyll dem med glassmeten. Ställ dem i en form. Häll glassen som blir över i en liten skål. Frys alltsammans i minst 4 timmar. Ta fram glassen och låt mjukna i rums-temperatur ¾-1 timme. Skeda glassen som blev över och lägg som en topp på citronerna. Servera.

Tips: Istället för citroner kan man fylla apelsiner, men minska då sockret till hälften.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar