Sidor

tisdag 19 januari 2010

Hohenhameln.Niedersachsen.

Hohenhameln är en kommun i distriktet Peine, i Niedersachsen, Tyskland.

Den ligger ca 15 km sydväst om Peine, och 25 km sydöst om Hannover. Peine är ett distrikt i Niedersachsen, Tyskland.

Det avgränsas av (från söder och medurs) distrikten Hildesheim, Hannover och Gifhorn, och städerna Braunschweig och Salzgitter. Niedersachsen är ett förbundsland i förbundsrepubliken Tyskland.

Niedersachsen är den till ytan efter Bayern näst största av de tyska delstaterna och är belägen i förbundsrepublikens nordvästra hörn. Delstaten bildades efter andra världskriget av ett antal hertigdömen med mera som ingick i den brittiska ockupationszonen. Den har för närvarande ca 8,0 miljoner invånare och en areal som uppgår till ca 47 600 km². Fram till början 19th century, tillhörde territorium distriktet Braunschweig-Celle, Braunschweig-Wolfenbüttel, och biskopsstolen i Hildesheim. Efter 1815, tillhörde båda Braunschweig-Celle och Hildesheim till kungariket Hannover. Den preussiska förvaltningen etablerade distrikt (Kreise) 1885, bland dem Peine.

Regionen har en smältning tradition, varade tillhörande gruvdrift tradition fram till 1976 då den sista befintliga gruvan stängdes. En av de mest kända händelserna i lokalhistoria var brytning katastrof Lengede 1963, då 29 gruvarbetare omkom och 11 gruvarbetare räddades två veckor efter händelsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar