Sidor

söndag 17 januari 2010

Leighton Buzzard. (England)

Leighton Buzzard är en stad i Bedfordshire, England nära Chiltern Hills och är mellan Luton och Milton Keynes. Det gränsar Linslade och namnet Leighton Buzzard ibland används för att hänvisa till en kombination av två städer, delar av denna artikel också Linslade.
För kommunala ändamål, är staden en del av den centrala Bedfordshire distriktet och administreras tillsammans med Linslade som socken i Leighton-Linslade. Det finns ett antal teorier om härledningen av stadens namn, men det mest troliga är att "Leighton" är en Fornengelska sikt, vilket innebär en glänta i skogen ".The "" Buzzard lades av dekanus för Lincoln, i vars stift staden låg under 12-talet. Ha två kallade communities "Leighton" och söker något sätt att framhäva dem, tillade han namnet på hans lokala Prebende eller företrädare för den i staden. På den tiden var det en Theobald de Busar och så med åren blev staden känd som Leighton Buzzard. Andra Leighton blev Leighton Bromswold.
Leighton Buzzard är också känd som Grand Union Canal öppnades där. Mer nyligen har Leighton Buzzard station platsen för en del av filmen "The Great Train Robbery" (1963), medan själva rånet ägde rum strax utanför staden, på Bridego bro, Ledburn. I domedagsboken var Leighton Buzzard och Linslade båda kallas Leestone.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar