Sidor

söndag 10 januari 2010

Rovaniemi. (Finland)

Rovaniemi är en dynamisk och växande stad med mångsidig och stark affärskultur. Staden har högutbildad arbetskraft som när tillfälle erbjuds är beredd att engagera sig med högkvalitativa tjänster och kunskaper. I proportion till resten av befolkningen (60.000) är antalet kreativa yrkespersoner i Rovaniemi det tredje högsta i Finland.
Rovaniemi är norra Finlands logistiska nav och en väg till norra Europas och nordvästra Rysslands marknader. Den effektiva infrastrukturen och de utmärkta transportförbindelserna till hela världen garanterar ypperliga förutsättningar för framgång. Tack vare utmärkta transport- och trafikförbindelser, viktiga myndigheter och utomordentlig service är Rovaniemi en ypperlig bas för verksamheter i andra delar av Lappland och i hela Nordkalotten.
Rovaniemi erbjuder en livskvalitet som utgör en fast grund för produktiv kreativitet. I den här rika verksamhetsmiljön kan både folk och företag utveckla sin potential.
I egenskap av Lapplands huvudstad attraherar Rovaniemi spekulanter i handelssektorn. Regionens egna befolkningsunderlag samt kunder och turism utifrån är aspekter som alla bidrar till att köpkraften i regionen växer. Med den förbättrade köpkraften har tillförseln i sektorn ökat och Rovaniemis status som handelscentrum har förbättrats ytterligare i och med att nya handelsprojekt introducerats.
Rovaniemi är ett unikt turistmål och ett internationellt centrum för turism. Staden rymmer en pulserande koncentration av turistföretag, med nätverk på plats som gör det möjligt för dem att driva verksamheter i andra delar av Lappland. I staden finns omfattande utbildning inom turism, inbegripet multidisciplinär forskning om turism som bedrivs av universiteten. När det kommer till upplevelseindustrin är det lokala kunnandet på toppen av den Europeiska skalan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar