Sidor

söndag 10 januari 2010

Crna Gora. (Montenegro)


Montenegro är ett tillstånd av republikanska statsskicket i sydöstra Europa. Oberoendet proklamerades 3. juna 2006 . Avgång statsförbundet med Serbien, så det är en av de yngsta europeiska länder. PPP BNP Montenegro är 10,600 $ (2008) Enligt överenskommelsen Montenegro är ett civilt, demokratiskt, miljö och social rättvisa, utifrån rättsstatsprincipen. Den officiella valutan i Montenegro är Euro, det officiella språket i Montenegro Montenegro språk. Kyrillisk och latinsk skrift är lika. , srpski, albanski i hrvatski jezik. Officiell användning och bosniska, serbiska, albanska och kroatiska.
Flaggan Montenegro är röd, och oivičena den gyllene ram, skala 1:2, i mitten av emblemet. I mitten av statsvapnet Montenegros kung Nicholas I Petrovic, men utan hans initialer: Statsflagga antogs av parlamentet i Republiken Montenegro 12 jula 2004 . Juli 2004.
Vapensköld Montenegro är det samma som vapen Montenegros kung Nicholas I Petrovic, men utan hans initialer HI till honom. Double-headed eagle är emblemet Crnojevica - montenegrinska dynasti, lejonet i mitten av en medeltida vapen House of Balšić familj som styrde landet i Montenegro, och kronan och den omgivande symboler som föreställer gamla kungariket. Guld double-headed örn med utsträckta vingar i Polet, huvud vända mot varandra är en gyllene krona med ett kors på bröstet på en blå bakgrund och grön bakgrund är ett gyllene lejon på språng. Klorna på en örn som håller två objekt, symboler för andlig (spira, som är den gyllene kors på toppen) och sekulära myndigheter (SARA, eller boll, blå med guld beslag och ett kors på toppen), en i en tvåa i andra klor. Detta emblem är på en röd bakgrund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar