Sidor

söndag 10 januari 2010

Sköt för att döda.

Vargarna rymde ur sitt hägn och dödade en kronhjort. Då evakuerades alla besökare från Skånes djurpark. Och alla vargar dödades. Vargarna i Skånes djurpark utanför Höör har ett stort hägn alldeles intill kronhjortarnas. I går morse lyckades de krypa under stängslet och ta sig in till sina grannar. En av kronhjortarna dödades och det finns också uppgifter om att vargarna tagit sig in till djurparkens älgar. – De har bitit i stängslet så att skruvarna som är förankrade i en mur har lossnat. Länge var det oklart hur många av vargarna som tagit sig ut ur hägnet.
– Minst fyra har skjutits ihjäl av djurparkens egen personal, "Två unga hannar hade lyckats gnaga upp ett litet hål mellan varghägnet och kron-hjortsfållan. Vi lyckades få in dem i hägnet och laga hålet. Det är väldigt svårt att få vargar som börjat ta sig ut att stanna kvar inne i hägn, men efter några dagar med förstärkt tillsyn började vi tro att det hela trots allt hade löst sig till det bästa", En civil jägare som befann sig utanför djurparken fick av en slump in personalens kommunikation på sin jaktradio.
– Det var flera personer som rapporterade till varandra. Vargarna hade rymt ut i parken och personalen letade upp dem och sköt dem. Vi hörde flera skott, det verkar som att alla vargar har skjutits, säger jägaren.
På ljudupptagningen, som Aftonbladet tagit del av, hörs hur djuren kvider i bakgrunden. Personalen är panikslagen och försöker desperat hitta de bortsprungna vargarna:
”Det var tolv vargar från början, så har vi skjutit två nu. En är skadad, men den ligger i hägnet tror jag. Skjut den som ligger skadad.”
”De var två som vi klippte. Ni behöver inte ta med dem helt och hållet, låt dem ligga annars.”
varför söv dom inte helt enkelt vargarna och fraktade tillbaks dom? Sveriges jägare har fått Varg frossa, nu kliar avtryckar fingrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar