Sidor

måndag 25 januari 2010

Tacokyckling, tortillamacka och guacamole.

Ingredienser
Portioner: 4
4 kycklingfiléer, ca 600 g
4 tsk tacokrydda
1 msk smör eller margarin
4 tomater
2 dl riven ost
4 tortillabröd
2 avokador
1 dl gräddfil
2 msk tacosås
1 lime salt och peppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Krydda kycklingen med tacokrydda och bryn den i matfettet, lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen ca15 minuter eller tills innertemperaturen är 72°C. Höj ugnsvärmen till 225°C.
3. Lägg tortillabröden på plåtar. Skiva tomaterna och lägg på dem, fördela osten över. Sätt mitt i ugnen ca 5 minuter.
4. Dela, ta bort kärnan och gröp ur avokadon ur skalet. Lägg avokadoköttet i en bunke och mosa det med en gaffel. Blanda med gräddfil, tacosås och smaksätt med lime, salt och peppar.
5. Servera kycklingen med tortillamackan och guacamole.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar