Sidor

onsdag 10 februari 2010

Chili med bönor.

Huvudingrediens: Grönsaker
4 port
Ingredienser:
2 stavar tärnad blekselleri
3 msk smör
1 röd o grön paprika strimlad
2 strimlade morötter
2 tsk hackad persilja
2 tärnade kokta potatisar
Salt och peppar 400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 brk röda bönor (ca 550 g)
1 tsk chilisås
1 tsk hackad basilika
Tillagningssätt:
Koka i saltat vatten morötter, selleri och paprika i ca 2 minuter, häll sedan i sil. Smält därefter smöret i en stor stekpanna, stek alla grönsaker och potatisen, utom tomaterna, detta gör vi i ca 4 minuter. Tillsätt tomater och tomatpuré, låt detta koka upp. Blanda ner kryddor och bönorna, låt småkoka i ca 20 minuter. Servera direkt ur stekpannan tillsammans med ett nybakt grovt bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar