Sidor

lördag 13 februari 2010

Norrlandspizza.

Receptet är för 4 portioner
Pizzadeg:
25 g jäst
2 1/2 dl vatten
1 msk olja
1/2 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
Fyllning:
3 gul lök
olja till stekning
1 pkt renskav, 240 g
1-2 tsk sambal oelek
100 g champinjoner
2 dl tomatsås
2-3 dl riven Västerbottensost
1-2 paprikor
15 cocktailtomater
färsk timjan
Ugnstemperatur
225º


Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37º (fingervarmt). Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg.Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 1/2 1 timme. Skiva och fräs löken mjuk i olja i en stekpanna, tillsätt renskaven och sambal oelek. Skär champinjonerna i klyftor och rör ner i renskaven, låt steka med några minuter. Dela degen i 4 lika stora delar och kavla ut dem till tunna runda bottnar, ca 25 cm i diameter. Lägg dem på plåtar bakplåtspapper.Bred ut tomatsåsen. Strö över hälften av osten. Fördela grönsakerna och renskavsgrytan över och avsluta med resten av osten. Grädda i 15 till 20 minuter. Strö över färsk timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar