Sidor

lördag 6 februari 2010

Paprikapasta med lammfärsbiffar.

Ingredienser
Portioner: 4
4 msk ströbröd
1 dl mjölk
1/2 dl grädde
1 lök
1 vitlöksklyfta
500 g lammfärs
1 1/2-2 tsk salt
1 ägg
1 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
4 portioner pasta t ex penne
2 dl lättcrème fraiche paprika och chilica
250 g körsbärstomaterca
70 g färsk spenat.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 125ºC.
2. Blanda ströbröd, mjölk och grädde. Skala och riv lök och vitlök.
3. Blanda lammfärs och salt så att färsen blir fast. Rör ner ägget. Blanda ner ströbrödsblandningen, lök och svartpeppar. Forma färsen till 8 biffar och bryn dem i matfettet. Lägg biffarna i en ugnssäker form och sätt in mitt i ugnen ca15 minuter.
4. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Blanda den med crème fraiche. Skär eventuellt tomaterna i halvor, blanda ner dem och spenaten i pastan.
5. Servera paprikapastan med lammfärsbiffarna.
Bengt-Livethrdaskola.Blogspot.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar