Sidor

torsdag 11 februari 2010

Sparrissoppa.

INGREDIENSER
Portioner 2
500,0 gram Grön sparris (färsk)
2,0 styck Salladslök
1,0 dl Vitt vin (torrt)
1,0 msk Lantbuljong (ekologisk)
1,0 msk el. konc. grönsaksfond
5,0 dl Vatten
1,0 kruka Koriander (färsk)
2,0 styck Pilgrimsmusslor
1,0 msk Smör till stekning
1,0 msk Olivolja till stekning
Salt & peppar

TILLAGNING
Ansa sparris och skär ner till 1 cm stora bitar. Grovhacka salladslök.
Hetta upp olivolja i en tjockbottnad kastrull. Fräs sparris och salladslök någon minut.
Slå på vin, vatten och buljong. Låt småputtra cirka 10 minuter.
Grovhacka koriander och lägg i kastrullen. Mixa med mixerstav. Salta och peppra.
Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra pilgrimsmusslor. Stek på halvhög värme cirka en halv minut på varje sida.
Serveringsförslag: Trä pilgrimsmussla på rosenstjälk. Lägg över soppskålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar