Sidor

torsdag 11 februari 2010

Valentinehjärtan.

Receptet är för 4 portioner
5 dl vetemjöl
0,75 dl socker
200 g smör eller margarin
1 äggula
Fyllning:
ca 1,5 dl vaniljkräm eller Kesella vanilj
Garnering:
1,5 dl florsocker
ca 1,5 msk vatten
2-3 droppar röd karamellfärg
hallon
Ugnstemperatur
200º


Gör så här
Blanda mjöl, socker, rumsvarmt fett och äggula och arbeta snabbt ihop till en deg. Eller blanda allt i en matberedare. Lägg degen i kylen ca 30 minuter.
Dela degen i 4 delar. Kavla ut varje till en rektangel, ca 15x30 cm, på mjölat bakbord. Ta ut 8 hjärtan av varje rektangel. Tryck fast hälften av dem som botten i formarna. De behöver inte smörjas. Fördela vaniljkräm eller vaniljkesella i dem. Täck med resten av hjärtana och tryck ihop degkanterna ordentligt runt om, men så att formarnas kanter är degfria.
Grädda på plåt i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kakorna svalna. Knacka formarna mot bakbordet och vänd försiktigt ur kakorna på det.
Blanda florsocker, vatten och färg till en jämn smet. Pensla den över kakorna när de kallnat. Garnera ev med hallon. Låt glasyren stelna.
Kakorna är godast dagsfärska, men kan frysas oglaserade

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar