Sidor

söndag 28 mars 2010

Enkhuizen. (Nederländerna)

Enkhuizen (Frisiska: Inghúze) är en kommun och en stad i Nederländerna,I provinsen Norra Holland och regionen West-Friesland.
Enkhuizen var en av de hamn-städerna i VOC. Precis Hoorn och Amsterdam, Varifrån handel med utlandet med Ostindien genomfördes. Det fick stadsrättigheter under 1355. I mitten-17th century, var Enkhuizen på höjden av sin makt och var en av de viktigaste hamnstäderna i Nederländerna. På grund av olika anledningar, bland annat slammar av hamnarna förlorade Enkhuizen sin ståndpunkt till Amsterdam.
Idag fortsätter Enkhuizen den maritima traditioner och har en av de största småbåtshamnar i Nederländerna. Det är också platsen för Zuiderzeemuseum, Ett friluftsmuseum som speglar livet i byarna runt Zuiderzee genom historien. De flesta av byggnaderna i museet kommer från andra platser i Nederländerna, såsom Purmerend och Amsterdam.
Industriellt, är Enkhuizen hem till ett antal företag produktion av utsäde, samt en plast fabriken. Turismen är en av de viktigaste företagen som stora delar av innerstaden är fortfarande intakt. Detta inkluderar två magnifika 15: e talet kyrkor, i stort sett intakt 17th century stadens murar, grindar och torn (det Drommedaris, se bild) och 17th century stadshuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar