Sidor

onsdag 17 mars 2010

Fänkåls- och spenatsoppa.

Tillagningstid:
Över 20 min
Ingredienser:
Portioner: 4
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 fänkål
1 potatis
1 msk matfett
1 liter grönsaksbuljong (vatten, buljongtärning eller fond)
1 dl matlagningsgrädde
150 g färsk bladspenat
salt och peppar
olja
Gör så här:
1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla en fänkål. Skär skivor på längden av den andra fänkålen. Skala och skiva potatisen.
2. Fräs lök, vitlök, strimlad fänkål och potatis i matfettet några minuter. Tillsätt buljong och grädde låt soppan koka tills grönsakerna är mjuka.
3. Hetta upp en grillpanna. Pensla lite olja på fänkålskivorna och grilla dem.
4. Vänd ner spenaten och mixa soppan, smaka av med salt och peppar
5. Servera soppan med hyvlad parmesan, de grillade fänkålsskivorna, ärtskott och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar