Sidor

onsdag 17 mars 2010

Nyack. (New York)

Nyack (uttalas / Naɪæk /) Är village i städer av Orangetown och Clarkstown i Rockland County, New York, USA. Ligger norr om South Nyack, Öster Central Nyack, Samt söder om Övre Nyack och väster om Hudsonfloden, Ca 19 miles norr om Manhattan gränsen, är det en inre förort av New York City, Mittemot Sleepy Hollow. Sleepy Hollow och Nyack är antingen bank av de största yta av Tappan Zee, I den nedre Hudson Valley. Nyack hade en befolkning på 6.737 enligt 2000 års folkräkning. Det är den mest urbana samfundet Rockland County. Nyack avgjordes ursprungligen Indianer lokalt kallas den Nyack indianer, från vilken village fått sitt namn.
Sten Indian reliker och högar av ostronskal finns längs stranden av Hudson visar att detta var en favorit fiskeställe av infödingarna. 1675, den första vita mannen fast i Rockland County i Nyack. Tre stora industrier trivdes med en gång här: sandsten stenbrytning för New York City byggnad (ca 1800-40), båtbyggeri - slupar, ångbåtar, och sedan en fritidsbåt och WWI och WWII ubåt Chasers (ca. 18l5-1948), och sko tillverkning (ca. 1828-1900).
Efter utvidgningen av Northern Railroad i New Jersey i samhället i mitten av 1800-talet följde en snabb tillväxt. Town regeringen inte längre ses som en effektiv åtgärd för att möta samhällets behov, by inbyggnad diskuterades. Rädsla högre skatter, som i vad som skulle ha blivit den norra delen av Nyack byn bildade ett eget kommunalt affärsverk första, som heter Övre Nyack. Nyack byn fortfarande ingår, dock utan att denna nordliga del. Invånare i södra delen av Nyack byn, men blev snart missnöjd med tanken att betala skatter som i högre grad dragit nytta av resten av byn. Efter att ha lyckats upplösa Nyack's Corporation, den södra delen av den tidigare byn med eftersom byn i södra Nyack. Området mellan övre Nyack och syd Nyack var nytt blandas därefter igen som Nyack.
Under den 18: e talet och 19-talen var känd Nyack för varvsindustrin och var kommersiellt centrum i Rockland County. I den 19: e århundradet, ett antal fabriker tillverkade skor. The West Shore Railroad anslutit byn med Weehawken, New Jersey, Där färjor tog passagerare New York City, Tills det upphörde under andra halvan av det 20th århundradet. Med slutförandet av Tappan Zee Bridge i december 1955, ansluter Nyack med Tarrytown i Westchester County, Ökade folkmängden och Nyack kommersiella sektorn expanderade.
Under 1980-talet genomgick byn en större städerna återuppliva projektet för att kommersialisera centrum och utöka sin ekonomi. Det var vid den tidpunkt då Helen Hayes Theatre byggdes och centrum blev hem till många nya affärer anläggningar.
1991 landmärket domstolsprocessen Stambovsky v. Ackley fast att ett hus på 1 LaVeta Placera på Hudson River var lagligt haunted och att ägaren (men inte fastighetsmäklaren) var skyldig att lämna ut det till presumtiva köpare. Ägaren Helen Ackley tidigare hade organiserat spökhus turer och var part i en artikel om det i Readers Digest. Efter Ackley sålt huset till en annan köpare har det inte funnits de senaste rapporterna om Hauntings.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar