Sidor

söndag 28 mars 2010

Het kycklingfilé med gul bulgur.

4 portioner
1 dl ajvar relish
1 citron, pressad saft och rivet skal
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 kruka koriander, finhackad
2 krm salt
2 krm svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 msk olja
Bulgur:
3 dl bulgur
2 krm gurkmeja
½ kruka persilja, hackad

Ugnstemperatur
200º


Gör så här
Blanda ajvar relish, citronskal och citronsaft, vitlök, koriander, salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna i en smord form och täck med ajvarblandningen. Stek i ugn tills kycklingen är genomstekt, 15-20 minuter.
Koka bulgurn efter anvisning på paketet och tillsätt eventuellt gurkmeja i kokvattnet. Häll av vattnet och blanda med persilja. Servera med till exempel Zucchini i het chililag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar