Sidor

torsdag 11 mars 2010

Koriander- och chilikryddad kyckling.

Ingredienser:
Kyckling
600 g kycklingbröste
1 msk färsk, koriander
½ tsk sambal oelek
rapsolja, neutral
salt
Kikärtsröra:
200 g kikärtor
1tsk citronsaft
1 msk citronskal, rivet
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 dl yoghurt, naturell (turk eller grek)
salt och peppar
Ångade grönsaker:
½ st blomkål
1 st morot, tärnad
120 g brytbönor
2 msk smör, smält
1 msk bladpersilja, grovt hackad
1 msk koriander, grovt hackad
salt


gör så här:
Kyckling
Mixa koriander, sambal oelek och olja. Stek kycklingbrösten och lägg dem i bleck. Salta och pensla med korianderblandningen. Baka klart i ugnen på 150oC ca 10 min eller till en innertemperatur på 70oC.
Kikärtsröra
Mixa alla ingredienser i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Ångade Grönsaker
Blanda blomkål och morötter med smör och salt. Ånga dem varma i ugn. Tillsätt bönorna och ånga ytterligare någon minut. Tillsätt örter och Servera omgående.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar