Sidor

tisdag 16 mars 2010

Lammfärsbiffar med rostade rotfrukter.

Ingredienser 4 port. ( ca 45 min.)
500 gram lammfärs, (8 biffar)
8 st potatisar
4 st rödbetor
4 st morötter
2 dl matlagningsyoghurt
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 tsk salt
1 tsk kanel
svartpeppar
flytande honung
Tillagning:

1. Sätt ugnen på 225 grader.


2. Skölj och skala potatis, morötter och rödbetor och skär i klyftor/stavar.


3. Lägg rotsakerna i en ugnssäker form. Ringla över olivolja, lite flytande honung. Salta och peppra.Stek mitt i ugnen ca 30 minuter. Rör om då och då.


4. Blanda lammfärsen med 1 dl matlagnings yoghurt (spara resten till såsen), 1 msk olivolja, ½ tsk salt och 1 tsk kanel. Pressa i en vitlöksklyfta. Forma till 8 biffar.


5. Stek biffarna i en het panna med smör/olivolja, så att de får fin färg.Lägg i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar