Sidor

lördag 6 mars 2010

Mellansel.

Mellansel är en tätort i Ångermanland.
Mellansel ligger omkring tre mil nordväst om Örnsköldsvik och invid Anundsjön. Orten ligger vid Stambanan genom övre Norrland och blev en järnvägsknut när statsbanan från Mellansel till Örnsköldsvik öppnades för trafik den 1 november 1892. Från Mellansels station finns persontågförbindelser (nattåg) mot Stockholm, Göteborg, Luleå och Kiruna. Orten har även flygplats.
Den största industrin i Mellansel är Hägglunds Drives som är en global koncern inom hydrauliska drivsystem med miljardomsättning räknat i svenska kronor.
På orten finns Mellansels folkhögskola samt ett tempererat utomhusbad (25 meter).

Mellansel har förändrats från att vara en järnvägsknut till ett modernt industrisamhälle. Redan i slutet av 1800-talet, när stambanan projekterades och byggdes, etablerades ett litet samhälle mellan Anundsjö och Moälven.Mellansel ligger i mellersta Norrland, närmare bestämt i Västernorrlands län och i Örnsköldsviks kommun. Ett välbesökt tempererat utomhusbad finns i samhället. Inte minst barnfamiljerna tycker att badet är mycket trevligt för dess barnvänliga anläggningar. I närheten finns även en familjecamping med ett 20-tal husvagnsplatser och just nu två timmrade stugor av mycket hög standard. Campingen har även en driving-range.Närheten till Anundsjö och Mo-älven samt den djupa Ångermanländska skogen ger möjligheter till rekreation och fiske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar