Sidor

tisdag 16 mars 2010

Wokad kyckling med cashewnötter.

Ingredienser
Antal portioner 4
450,0 gram Kycklingfilé (utan skinn)
75,0 gram Cashewnötter (osaltade)
2,0 styck Paprika (röd-gul-grön)
6,0 styck Salladslök
4,0 klyftor Vitlök
Jordnötsolja
2,0 msk Sherry (torr)
3,0 msk Hoisinsås
2,0 tsk Sesamolja
Salt & peppar
Tillbehör:
3,0 dl Långkornigt ris t.ex. jasminris

Tillagning
Koka ris enligt förpackning (ca 30 min).
Förbered: Ta bort stjälk och vitt innandöme från paprikan och skär i strimlor. Skiva salladslök (den gröna delen). Skala och finhacka vitlök. Strimla kyckling.
Nötter: Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme utan matfett. Rosta cashewnötterna ett par minuter tills de är lätt bruna. Lägg åt sidan.
Woka: Ringla jordnötsolja i pannan. När pannan är het, lägg i vitlök. Låt fräsa i 5 sekunder. Tillsätt kyckling och paprika och stek i ca 2 min. Rör om.
Tillsätt sherry och hosinsås och stek ytter­ligare ett par minuter, tills kycklingen är lätt genomstekt. Blanda.Tillsätt sesamolja och salladslök. Smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar