Sidor

måndag 26 april 2010

Äppel- och kycklinggryta.

Ingredienser 2 person(er)
200 g kycklingfilé
75 g rotselleri
150 g morot
1 st gul lök,
1 msk flytande margarin,
1 st hönsbuljongtärning
2 dl äppeljuice, utspädd
1 tsk maizena majsstärkelse, + vatten
0,5 dl persilja, hackad
1 st äpple, rött, i tärningar
Tillbehör
300 g potatis, pressad
Tillagning
Äpple är både gott och dekorativt i maten och äppeljuice ger extra fruktsmak och syra åt den milda grytan.
1. Skala och tärna selleri och morot. Skala och klyfta löken.Dela kycklingfiléerna i 3 delar var.

2. Hetta upp fettet i en gryta. Fräs hastigt kyckling, selleri, morot och lök. Tillsätt buljongtärning och äppeljuice. Koka upp och låt sjuda under lock ca 10 min.

3. Blanda majsstärkelse med lite vatten. Rör ner i grytan och låt sjuda ytterligare någon minut under omrörning. Smaka eventuellt av med 1 krm salt.

4. Garnera med persilja och äpple.
Bjud pressad potatis till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar