Sidor

onsdag 21 april 2010

Brooklyn. (USA)

Brooklyn är New Yorks folkrikaste stadsdel med 2,5 miljoner invånare, och den andra största i området. Det är också den västra mest County (Borough) Om Long Island.

Sedan 1896 har Brooklyn haft samma gränser som Kings County, Som nu är den mest folkrika län i New York och den näst mest tätbefolkade län i USA, efter New York County (Manhattan).

Brooklyn var en självständig stad till dess konsolidering med New York 1898, och fortsätter att upprätthålla en distinkt kultur, oberoende konstscen, och unika arkitektoniska arvet. Många Brooklyn kvarter är etniska enklaver där särskilda etniska grupper och kulturer dominerar. Den holländska var de första européerna som bosatte sig i området på den västra sidan av Long Island, Sedan till stor del bebos av en Native American människor, Lenape (Ofta felaktigt som den Lenape ortnamn, "Canarsee" I samtida koloniala dokument).

Den första holländska bosättningarna, med säte i 1634, kallades Midwout (Midwood) och Flatbush (Vlacke Bos). De nederländska köpte också mark under 1630-talet från Mohawks i dagens Gowanus, Red Hook, Den Brooklyn Navy Yard, Och Bushwick. Byn Breuckelen, uppkallad efter Breukelen i provinsen Utrecht i Nederländerna, godkänts av Nederländska Västindiska Kompaniet i 1646, blev den första riktiga kommun i det som nu är staten New York. På den tiden var Breuckelen del av Nya Nederländerna. Andra byar som senare införlivades i Brooklyn var Boswijk (Bushwick), Nieuw Utrecht (Nya Utrecht) Och Nieuw Amersfoort (lågland). Några hus och kyrkogårdar bär fortfarande vittnesbörd om det nederländska ursprung stadsdelen Brooklyn.

Den nederländska förlorade Breuckelen i den brittiska erövringen av Nya Nederländerna i 1664. I 1683, den brittiska omorganiserade Provinsen New York i tolv län, som alla var indelade i städer. Med tiden namnet utvecklats från Breuckelen, till Brockland att Brocklin, till Brookline, till Brookland och så småningom till Brooklyn. Kings County var en av de ursprungliga länen och Brooklyn var en av de ursprungliga sex orter i Kings County. Länet fick sitt namn för att hedra Kung Karl II av England.

I augusti och september 1776, den Slaget vid Long Island (Även kallad Slaget om Brooklyn) Utkämpades i Kings County. Det var den första stora strid i Amerikanska revolutionen efter Självständighetsförklaringen och den största slaget av hela konflikten. Medan General George Washington'S nederlag på slagfältet rösterna tidigt tvivel på hans förmåga som en militär taktiker och ledare, han gjorde hålla Continental armén intakt med en lysande övernattning taktisk reträtt, Över East River, En manöver ses av historiker som en av sina största praktiska resultat. New York blev den brittiska politiska och militära bas av verksamheten i Nordamerika. Detta uppmuntrade avgång patrioter och deras sympatisörer samtidigt locka regeringstrogna flyktingar som flydde de andra kolonierna.

Lojalister svällde befolkningen i omgivningen, inklusive Brooklyn. På motsvarande sätt blev den region i centrum för general Washington underrättelseverksamhet (se Intelligens i den amerikanska revolutionen). Den brittiska började också hålla amerikansk patriot fångar-of-war i ruttnande hulks förankrat i Wallabout Bay utanför Brooklyn. Mer Amerikanska fångar dog i dessa fängelse-fartyg än summan av alla amerikanska slaget offer för revolutionen.

Den första halvan av det nittonde århundradet skedde en betydande tillväxt längs den ekonomiskt-strategiska East River vattnet, mittemot New York City. Brooklyn befolkning expanderade mer än tredubblats mellan 1800 och 1820, fördubblades igen under 1820-talet, och fördubblades ännu en gång under 1830-talet. Länet omfattade två städer: staden Brooklyn och staden Williamsburgh. Brooklyn bifogade Williamsburgh 1854, som förlorade sin slutliga "h" i processen. Med tillägget av detta nya område, växte Brooklyn från en stor gemenskap med 36.236 till ett införande av staden 96.838.

Byggandet av järnvägsförbindelser, Såsom Brighton Beach Line år 1878 utlovade explosiv tillväxt, och inom loppet av ett decennium, som bifogas staden Brooklyn staden Nya Lots 1886, staden Flatbush, Staden Gravesend, Och staden Nya Utrecht 1894, och staden Lågland 1896. Brooklyn hade nått sin naturliga kommungränserna på Kings County Line. I 1883, den Brooklyn Bridge avslutades och transport till Manhattan inte längre behövs en båttur.

Brooklyn nu beredd att delta i de fortfarande finare konsolideringsprocess utveckla hela regionen. År 1894 röstade Brooklyn invånare, med en knapp majoritet, att tillsammans med Manhattan, The Bronx, Queens, Och Richmond (Senare Staten Island) att bli fem stadsdelar av den moderna New York City. Denna folkomröstning trädde i kraft 1898. Kings County, ändå behållit sin status som en av New York State län.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar