Sidor

torsdag 22 april 2010

Fajitakryddad kyckling.

Tid: 40 min
Ingredienser
Antal portioner 4
4,0 styck Kycklingfilé (utan skinn)
3,0 styck Paprika (röd)
3,0 styck Paprika (gul)
3,0 styck Paprika (grön)
1,0 styck Jalapeño (färsk)
1,0 styck Gul lök
1,0 dl Vatten
1,0 styck Citron
1,0 förp. Fajitas kryddmix
1,0 msk Matolja till stekning
Tillbehör:
8,0 styck Tortilla (mjuka)
3,0 dl Gräddfil
Tillagning
Sätt ugnen på 200ºC.Ansa paprika och jalapeno (ta bort stjälk och vitt innerkött). Skiva paprika och finhacka jalapeno. Skala och skiva lök.
Lägg grönsakerna i ugnssäker form och sätt i ugn i 15-20 min tills de mjuknat.
Värm tortillan i ugnen de sista 5 minuterna.
Skär köttet i strimlor. Hetta upp stekpanna på medelhög värme och stek köttet i matfett i 5 minuter. Pressa juicen över köttet. Tillsätt lite vatten. Smaka av med krydd­mix. Låt koka ett par minuter.
Lägg upp på olika fat och gräddfil i en skål. Låt gästerna själva rulla sina tortillas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar