Sidor

fredag 30 april 2010

Harissakryddad kyckling med couscous.

Ingredienser till 4 portioner
Kycklinglårfilé, 800gram
Gul lök, 1 styck
Ingefära, 1 cm
Harissasås, 3 msk
Spiskummin (mald), 2 tsk
Couscous, 4 dl
Haricots verts (färska), 150 gram
Körsbärstomater, 250 gram
Yoghurt (turkisk), 2 dl
Mynta (färsk), 1 kruka
Citron, 1 styck
Matolja till stekning, 2 msk
Salt & svartpeppar
Tillagning
Strimla kycklinglårfiléer. Blanda med harissasås. Låt stå och marinera en stund.Skala och hacka lök. Riv ingefära. Skär haricorts verts i 1 cm stora bitar. Halvera tomater. Hacka mynta.Tillaga couscous enligt anvisning på paketet.Koka upp lättsaltat vatten. Häll i haricorts verts. Koka ett par minuter.Fräs lök och ingefära i matolja i en stekpanna. Tillsätt kyckling och spiskummin. Stek på medelvärme cirka 10 minuter. Salta och peppra.Blanda yoghurt med mynta och juice av citron. Salta och peppra. Förvara yoghurtsåsen i en separat behållare.Blanda couscous med bönor och tomathalvor.Fördela portionsvis i matlådor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar