Sidor

torsdag 15 april 2010

Het thaibuljong med risnudlar.

Tid: 1 tim
Ingredienser
Portioner 4
2,0 liter Vatten
5,0 cm Ingefära
3,0 styck Citrongräs
4,0 styck Limeblad
0,5 msk Currypasta (grön)
2,0 dl Asiatisk fisksås
2,0 msk Risvinäger
3,0 styck Tomater (kvist-)
400,0 gram Risnudlar
200,0 gram Vattenspenat
300,0 gram Böngroddar
Salt

Tillagning
Skala och skiva ingefära. Halvera citrongräs på längden. Klyfta tomat.
Häll vatten i en kastrull. Lägg i ingefära, citrongräs, limeblad, currypasta, fisksås, risvinäger och tomat. Låt sjuda 40 minuter.
Sila buljongen ned i en annan kastrull. Lägg i risnudlar. Låt sjuda 5 minuter.
Lägg i vattenspenat och böngroddar. Salta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar