Sidor

söndag 11 april 2010

Hjørring. (Danmark)

Hjørring är den största staden och den administrativa säte Hjørring, Region Nordjylland, Danmark.

Befolkningen uppgår till 24.953 invånare (2009). Det är en av Danmarks äldsta städer, och firade sitt 750 års jubileum som en köping 1993. En stor eld brann en stor del av staden i 1819.

Det finns goda möjligheter till utbildning i staden, inklusive ett gym (den danska motsvarigheten till en high school / pre college), ett affärs-och teknisk högskola och en sjuksköterskeskola.

Hjørring har också ett stort sjukhus. Dana Cup, En av världens största fotboll turneringar, äger rum i Hjørring i slutet av juli, med 17.000 fotbollsspelare från hela världen. Turneringen firade sitt 25-årsjubileum under 2006.
Staden var också hem för Hjørring Revue (Hjørring revyen), En sommar revy som har varit en del av Hjørring underhållning liv sedan 1920-talet. Under senare år har Hjørring Revue (Hjørring Revyen) Har inte spelat och inte verkar komma tillbaka. men det finns en mer revy de Lundergaard Revue (Lundergaard Revyen). Revyn firade sitt 25-årsjubileum under 2008. revyn har ca 5000 gäster en sommar över.

Hjørring har vuxit under senare år, med nya butiker och franchise öppning. Det senaste tillskottet till Hjørring är den nya stadens shoppingcenter, Metropol, vilket har lett till en förändring i centrum som en av Hjørring huvudgator, Østergade varit har stängt för biltrafik och är nu öppen endast för fotgängare och cyklar. Metropol, invigdes i mars 2008 ligger på Østergade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar