Sidor

torsdag 1 april 2010

Ingefärsdoftande lammgryta.

Tid: 2 tim
Ingredienser
Portioner 4
1,0 kilo Lamm (grytbitar)
8,0 dl Vatten
2,0 msk Tamarisoja
2,0 msk Grönsaksfond (konc)
10,0 styck Tomater (kvist-)
6,0 cm Ingefära
800,0 gram Sötpotatis
1,0 knippe Grön sparris (färsk)
1,0 styck Äpple
Olivolja till stekning
Salt & peppar
Tillagning
Skär lammkött i 5x5 cm stora bitar. Mindre bitar blir torra.
Salta och peppra lammbitarna. Hetta upp olivolja i stekpanna. Bryn dem i omgångar tills de har fått färg. Lägg över i kastrull.
Slå på vatten, tamarisoja och grönsaksfond. Låt småputtra 1 1/2 timme.
Skala och skär ner ingefära. Mixa i mixer tillsammans med tomater. Salta. Häll i kastrullen.
Skala och grovtärna sötpotatis. Lägg i grytan. Låt puttra 10 minuter.
Skär sparris i 2 cm stora bitar. Skiva äpple. Lägg i grytan. Servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar