Sidor

torsdag 1 april 2010

Italienskt påsklamm.

Tid: 2 tim
Ingredienser
Antal portioner 10
2,0 kilo Lammstek (benfri)
3,0 styck Ägg
6,0 klyftor Vitlök
1,0 styck Morot (stor)
1,0 styck Squash
100,0 gram Babyspenat (färsk)
Hushållssnöre
Salt & peppar
Matfett till stekning
Tillagning
Fyllning: Hårdkoka ägg i cirka 10 min och låt dem svalna i kallt vatten. Skala.Skala vitlök och morot. Skär morot i stavar. Koka 5 min och häll av vattnet. Skär squash i stavar.
Lammstek: Sätt ugnen på 150ºC. Skär upp köttet till ett platt stycke. Skär upp i mitten utan att skära igenom.Lägg upp köttet och platta till det något.Lägg på ett lager babyspenat och därefter vitlök, morötter, squash och hela ägg.Rulla ihop köttet och bind ihop med snöre.Salta och peppra rikligt utvändigt.
Bryn matfett i panna på medelhög värme. Stek köttet runt om till fin stekyta.
Ugnslaga: Lägg köttet på galler över plåt och sätt in mitt i ugnen i ca 1 timme till inner­temperatur 63ºC. Ös steken med vatten/shy några gånger.Låt vila 20-30 min före uppskärning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar