Sidor

fredag 2 april 2010

Little Rock, Arkansas. (USA)

Little Rock är kapital och den folkrikaste stad Stat i USA av Arkansas och även residensstad av Pulaski County.

Den Metropolitan statistikområde, Hade en befolkning på 685.488 människor, enligt folkräkningen 2009 uppskattningar.

MSA i sin tur ingår i Little Rock-North Little Rock-Pine Bluff, Arkansas Kombinerad statistikområde, Som hade en befolkning på 862.488 i 2009 års folkräkning uppskattningar.

Från och med 2008, enligt US Census hade Little Rock en befolkning på 189.515. Hotellet är beläget nära den geografiska mitten av Arkansas, härrör Little Rock sitt namn från en liten klippformation på den södra stranden av Arkansas River kallas La Petite Roche (Franska: "den lilla klippan").

Den "lilla rock" användes i början flodtrafik som ett landmärke och blev en känd flod som passerar. Arkeologiska artefakter styrka Indianer"Lever i Central Arkansas i tusentals år innan europeiska nybyggare kom. De tidiga invånarna kan ha ingått Folsom människor, Bluff Invånare och Mississippi kultur folk som byggde anläggningsarbete kullar in i 1541 med Spanska utforskare Hernando de Soto'S expedition. Historiska stammar i området omfattade Caddo, Quapaw, Osage, Choctaw och Cherokee.

Little Rock döptes efter en liten sten. Tidiga resenärer använt en sten outcropping på stranden av Arkansas River som ett landmärke. La Petite Roche (Franska för "Little Rock"), nämns i 1722 av franska upptäcktsresande och näringsidkare Jean-Baptiste Benard de la Harpe, Markerade övergången från det platta Mississippi Delta region till Ouachita Mountain foten.

Resande som avses i området som "Little Rock" och landmärket namnet fastnade. Enligt den United States Census Bureau staden har en total areal på 116,8 kvadrat miles (302,5 km ²), varav 116,2 square miles (301,0 km ²) är land och 0,6 square miles (1,6 km ²) av det (0,52%) är vatten.

Little Rock är beläget på södra stranden av Arkansas River i Central Arkansas. Fourche Creek och Rock Creek löper genom staden och flöde i floden. Den västra delen av staden ligger i foten av Ouachita Berg. Bara nordväst om stadens gränser är Pinnacle Mountain och sjön Maumelle, som ger Little Rock dricksvatten. Staden North Little Rock ligger tvärs över floden från Little Rock, men det är en separat stad. North Little Rock var en gång den 8: e avdelningen i Little Rock.

En Arkansas högsta domstol beslut den 6 februari 1904, får avdelningen att gå samman med den närbelägna staden North Little Rock. Den sammanslagna staden döptes snabbt själv Argenta (det lokala namnet för fd 8. Ward), men återvände till sitt ursprungliga namn i oktober 1917.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar